logo  Društvo "Joga v vsakdanjem življenju" Ljubljana

  • vpisi

    Vpis in članarina

  • urnik

    Lokacije in urnik vadb

  • video

    Video predstavitev

yoga zg03 v2 

Program joge proti stresu zajema različne tehnike sproščanja. Z lažjimi asanami se na začetku naučimo opazovati in začutiti svoje telo, njegove napetosti in jih sprostiti z izmeničnim napenjanjem in sproščanjem mišic. Razgibavamo vse telo, poudarek pa je še posebno na vratu, ramenskem obroču in križu, ker se napetosti najpogosteje kopičijo na teh mestih. Kasneje z dinamičnimi vajami "pokurimo" stresne hormone in razvijamo kondicijo. Z dihalnimi tehnikami pranajamo se učimo pravilnega in zavestnega dihanja, ki nam pomaga pri sproščanju. Učimo se globokega sproščanja joga nidre in osnov meditacije, s katero umirjamo um. Tako se s sproščanjem fizičnih napetosti sprostimo tudi psihično in obratno s sproščanjem psihe sproščamo telesne napetosti, ki bi sčasoma lahko prerasle v bolezen.

Program se prilagaja vsaki skupini posebej glede na sposobnosti vadečih, tako da iz nabora vaj proti stresu izbiramo tiste, ki bodo posamezni skupini najbolj koristile.
Kdor zaključi semester joge proti stresu, lahko vadbo nadaljuje na prvi stopnji osemstopenjskega programa ali pa na prilagojenem programu joga za hrbtenico in sklepe - na začetni ali nadaljevalni stopnji glede na svoje zmožnosti.

 

Kontaktni podatki

naslov Joga center 
Selanova 16, 1000 Ljubljana
gsm 040 221 108
od ponedeljka do četrtka
od 10.00 do 11.00 in od 16.00 do 17.00

mail info@joga-ljubljana.org

Prijava na e-novice

captcha 

Go to top